Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2024

Merkezimiz Tarafından “Balkanlardan Geri Dönüş” Konulu Konferans Düzenlendi

Merkezimiz tarafından Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda "Balkanlardan Geri Dönüş" konulu konferans düzenlendi. Üniversitemiz Tarih Bölümü hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Rıdvan Kaşıkçı'nın konuşmacı olduğu konferansta Balkan Savaşlarının hangi konjönktürde ortaya çıktığı ve savaş sonrasınra Balkanlardan Anadolu'ya göç eden muhacirlerin yaşadığı zorluklar, yerleşim süreçleri ve toplumsal uyum sorunları ele alındı. Kaşıkçı, Balkan Savaşlarının sadece askeri ve siyasi sonuçlarıyla değil, aynı zamanda büyük insan göçleri ve demografik değişimlerle de tarihte iz bıraktığını vurguladı. Konferansın son bölümünde Rumeli topraklarında günümüze miras kalan Osmanlı eserleri bizzat Dr. Öğr. Üyesi Rıdvan Kaşıkçı'nın çektiği fotoğraflarla ele alındı. Konferans, Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Zeka Mete'nin konuşması ve Dr. Öğr. Üyesi Rıdvan Kaşıkçı'ya teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. Programın ardından öğrenci ve hocalarımız ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.