Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020

Türk Tarih Topluluğumuz Tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Söyleşisi Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Türk Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen online söyleşide ele alındı. Moderatörlüğünü Üniversitemiz Tarih Bölümü Arş. Gör. Safa Furkan Karacakaya'nın yaptığı söyleşiye Üniversitemiz Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kurtuluş Demirkol konuşmacı olarak katıldı.

Demirkol ilk olarak söyleşide tarihteki demokratik halk hareketlerinin çıkış noktasına değindi. Avrupa'daki demokratik hareketlerin diğer ülkeleri de etkilediğini belirten Demirkol, "Türkiye Cumhuriyeti kurulurken de ilhamını Fransız İhtilali'nden almıştır. Mustafa Kemal Paşa çok önemli bir devlet adamıdır ve göreve geldiğinden itibaren kafasında demokratik bir cumhuriyet kurmak vardır" dedi. Demirkol, "Tarihte on altı tane Türk Devleti yoktur, tarihte sadece bir tane Türk Devleti vardır o da o günün şartlarına göre isim ve rejim değiştirmiştir" dedi. Topluluğumuzun online söyleşilerini @turktarihtoplulugu Instagram hesabından takip edebilirsiniz.