Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2021

Gösterim: 311

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Mesajı

29 Ekim 1923, Türk milleti olarak verdiğimiz zorlu mücadelenin ve ecdadımızın kanlarıyla yazılmış büyük kurtuluş destanının zafer ile son bulduğu ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı müstesna bir gündür. Bugün özgürce yaşayabiliyor, eğitim, seçme ve seçilme gibi pek çok önemli hakka sahip bulunuyorsak, bütün bunları atalarımızın inanç ve gayretleriyle verdiği büyük mücadele sonrası elde ettiği ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize borçluyuz. Bunun bilinci ve ecdadımızın sahip olduğu ruh, heyecan ve maneviyatla, bizlere bırakılan bu emaneti korumak hepimizin en kıymetli görevidir. 

Bölünmez bütünlüğümüzün en önemli teminatlarından biri olan Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutladığımız bugün inanıyorum ki şanlı geçmişimiz, yarınlarımıza umut olacak gençlerimiz ve sarsılmaz birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle emanetimizi en güzel şekilde koruyacak, daha güzel ve daha parlak bir geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Üniversitemiz akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör


Fotoğraflar