Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021

Gösterim: 206

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Dolayısıyla Mesajı

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Türk Milletinin ulusal egemenliğinin tescillendiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin çocuk bayramı olarak ilan edilmesi, millet olarak çocuklara verdiğimiz değer ve sevginin bir göstergesidir.

Bu kıymetli günün, bugünün küçükleri, yarının büyükleri, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza hediye edilmiş olması, yalnızca Türkiye'deki çocukların değil tüm dünya çocuklarının ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanıyor olması, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğe olduğu kadar kardeşlik, sevgi, şefkat ve merhamet konusunda göstermiş olduğu hassasiyetin de önemli bir ispatı niteliğindedir. 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak 23 Nisan tarihinin bizler için ayrı bir önemi daha bulunmaktadır. 23 Nisan 2015’te kurulmuş olan Üniversitemiz, her yıl bu tarihte Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun yanında, kuruluş yıldönümünü kutlamanın da mutluluğunu yaşamaktadır. 27 yıllık bir tecrübeden güç alan, altı yaşında genç, dinamik ve yeni nesil bir devlet üniversitesi olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak açılan yeni bölüm ve programlar ile, kadromuza dahil olan yeni akademisyen ve idari personellerimiz ile, artan öğrenci sayımız ile gün geçtikçe daha da büyüyor, “Sen Umut Ol” mottomuza uygun olarak yarınlarımıza umut olacak gençler yetiştiriyor ve ülkemize umut olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının ilk ve tek bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. yılını en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.
 
Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör


Fotoğraflar