Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022

Gösterim: 280

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü Dolayısıyla Mesajı

Bugün millet olarak büyük bir fedakârlık ve azim göstererek kazanmış olduğumuz destansı bir zafer olan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yüce ecdadımızın kadın-erkek demeden 7’den 70’e hep beraber mücadele ederek kazandığı bu büyük zafer, vatan coğrafyamızda yaşayan farklı kültürlerin, bu ülke için en zor zamanlarda nasıl bir araya gelebildiğini göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur.
Bizler bugün, uğrunda gözünü kırpmadan şehit olan ecdadımızın bize emanet ettiği bu güzel vatanı o günkü ruh ve anlayışla koruma görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Ayrıca Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, bu kutlu zaferi gençlerimize en doğru şekilde aktarmak ve onları “Çanakkale Ruhu” ile yetiştirmek en büyük vazifemizdir.


Vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak mücadele veren ve Çanakkale Destanı’nı yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'mizin 107. yıl dönümünü kutluyorum.


Fotoğraflar