Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2022

Gösterim: 258

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" Dolayısıyla Mesajı

Şanlı zaferler ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir Kurtuluş Savaşı. Dünyanın en donanımlı ordularına karşı yokluklar içerisinde verilen destansı mücadelenin adıdır Kurtuluş Savaşı. Milletimizin Anadolu’ya kanı ve canı pahasına vurmuş olduğu bağımsızlık mührüdür Kurtuluş Savaşı. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması sonrasında 12 Mart 1921’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz tarafından kabul edilen ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mız da işte bu zaferleri, milletimizin azmini, inancını ve kararlılığını özetleyen muazzam bir eserdir. Kabul edilişinden bugüne 101 yıldır büyük bir gururla okuduğumuz Milli Marşımız aynı zamanda vatanımızın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösteren en güzel kanıttır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”nde, bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı bizlere armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm İstiklal şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör