Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2022

Ölümünün 49. Yılında İsmet İNÖNÜ Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz ve Bandırma Belediyesi'nin paydaşlığında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İNÖNÜ, ölümünün 49. yılında aynı adla düzenlenen panel ile anıldı. Santral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai METE, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın YAĞAR, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar POLAT ve çok sayıda misafir katıldı.

Moderatörlüğünü Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Resul YAVUZ'un yaptığı panelde, Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet KARAYAMAN, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı UYAR ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç Dr. Beral ALACI konuşmacı olarak yer aldılar. Panelde konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Panelin sonunda Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın YAĞAR tarafından Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga TOSUN ve Bandırmalılar adına Bandırma Vapuru ve Son Kurşun Anıtı figürlü kabartma tablo panelistlere hediye edilip hatıra fotoğrafı çekildi.