Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2022

Gösterim: 126

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu'nun Açılış Oturumu Gerçekleşti

Balıkesir Valiliği himayelerinde, Balıkesir Kent Konseyi tarafından koordine edilen, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin de paydaş olarak yer aldığı ve ev sahipliğini yaptığı Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu 2022'nin açılış oturumu gerçekleşti. "Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik" temasıyla Grand Asya Otel'de Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR'in de katılımlarıyla gerçekleşen sempozyumun açılış oturumuna Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga TOSUN, Erdek Belediye Başkanı Burhan KARIŞIK, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai METE, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel SABANCI, Fakültemiz Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyemiz, aynı zamanda Kyzikos Antik Kenti Kazı Ekibi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet TERCANLIOĞLU, sempozyum paydaşı kurumların temsilcileri ve alanında uzman akademisyenler katılım gösterdi.

Sempozyumun açılış oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Bandırma Kaymakamı Engin AKSAKAL, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga TOSUN ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel SABANCI birer konuşma gerçekleştirdi.

17-19 Kasım tarihleri arasında düzenlene sempozyumda arkeoloji kazıları gerçekleşen Antandros, Adremitteion, Havran, Daskyleion ve Kyzikos antik kentlerine ilikin son keşifler ele alındı. Aynı zamanda Kuzey Ege, Marmara ve Karadeniz Havzaları, Trakya ve Balkanlar çevresindeki somut kültürel birikimin arkeoloji metodolojisiyle tanımlanarak çağdaş yaklaşımlar çerçevesinde belgelenmesi, korunması ve geleceğe aktarılarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasını konu edilen bildiri sunumları yapıldı.