Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023

Gösterim: 1926

100. Yıl Etkinlikleri Kapsamında “Cumhuriyete Giden Süreç Nasıl Gerçekleşti?” Temalı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında “Cumhuriyete Giden Süreç Nasıl Gerçekleşti?” temalı konferans düzenlendi.

Cumhuriyet’in kuruluş aşamalarının detaylı bir şekilde dinleyicilere sunulduğu konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de katıldı. Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve konuklar katıldı.

Tarih Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Resul Yavuz’un konuşmacı olduğu konferansta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ulus egemenliğinin nasıl oluştuğunu, Atatürk’ün Cumhuriyet öncesi etkilendiği fikir adamlarını ve Cumhuriyet’in kuruluş dinamiklerini anlattığı sunum dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Doç. Dr. Resul Yavuz’a plaket takdiminde bulundu.