Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2022

Gösterim: 793

GERİ DEĞİL İLERİ DÖNÜŞÜM!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü toplumsal duyarlılık bilinciyle projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.  Bu bağlamda hem çağımızın en büyük sorunlarından birisi olarak kabul edilen “dijital eşitsizlik” sorunun çözümüne yerel bir katkıda bulunmak hem de kullanılmayan elektronik ürünlerin geri kazandırılması ile çevrenin korunmasına katkı sunmak için “İleri Dönüşüm” projesi koordinatörlük yönetimi üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzu Bulut liderliğinde başlatılmıştır.

Özellikle yaşadığımız Covid-19 pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilmesi ile öğrencilerin bilgisayara olan ihtiyaçları artmıştır. Pandemi ile daha belirgin hale gelen bu ihtiyacın giderilmesine katkıda bulunmak ve farkındalık geliştirmek amacıyla başlattığımız proje ile ihtiyacı olan okullara bilgisayar sınıfı kurmayı hedeflenmektedir.

Bandırma İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) iş birliğiyle yürütülen “İleri Dönüşüm” projemize göstereceğiniz destekle eski, kullanılmayan elektronik ürünlerinizi alınmakta, karşılığında ihtiyacı olan okullara bilgisayar sınıfları kurulmaktadır.

Projeyle ilgili daha fazla bilgi ve “kullanılmayan” ve “işe yaramayan” elektronik ürünlerle ilgili örneklerden bazıları ekteki dokümanda yer almaktadır.


Fotoğraflar