Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2021

Medya ve İletişim Topluluğumuzca "İletişim Günleri 3" Programı Düzenlendi

Medya ve İletişim Topluluğumuz "İletişim Günleri 3" başlıklı düzenlediği program dizisinde bu kez sosyal medya ve değişen mahremiyet algısı konusunu ele aldı. Moderatörlüğünü Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güven'in yaptığı programa konuşmacı olarak Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yahya Turan katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen programda web 1.0 teknolojileri ile web 2.0 teknolojileri karşılaştırılarak bu teknolojik gelişmelerin içinde yer alan sosyal medyanın insan hayatındaki yeri ve önemi ele alındı. Programda sosyal medyada yer alan yalan bir haberin gerçek olan haberden altı kat daha hızlı yayıldığına dikkat çekilerek sosyal medya kullanımında medya okuryazarlığının önemine vurgu yapıldı.Yoğun katılım gösterilen program öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.