Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2021

Gösterim: 201

Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemizde HES Kodu Uygulaması

Kıymetli öğrencilerimiz;

COVID- 19 küresel salgını ile mücadelede hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek toplumsal bağışıklığı oluşturmak için aşı olmanın çok önemli ve faydalı olduğunu düşünüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılına sağlık ve güven içerisinde başlayabilmemizin de teminatı olacak aşı, kendimizi ve sevdiklerimizi korumanın tek yolu. Sağlık ve mutluluk dolu günler diliyoruz.

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 20.08.2021 tarihli genelgesi, Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 20.08.2021 tarihli 2021/53 nolu ve 31.08.2021 tarihli 2021/54 nolu kararları gereğince alınan Üniversitemiz Senatosu kararı doğrultusunda Üniversitemiz öğrencilerinin güncel süresiz Hayat Eve Sığar (HES) kodu bilgisinin Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) sisteme girilmesi ve bu sayede gerekli kontrollerin yapılması gerekmektedir.

Üniversitemiz yerleşkelerinde sağlıklı ve kontrollü ortamlarda eğitim-öğretim sürdürülebilmesi için öğrencilerimizin Süresiz HES Kodu ile yapılacak sorgulamalar neticesinde Sağlık Bakanlığı verileri doğrultusunda COVID-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığının kontrolleri yapılarak güvenli bir ortam oluşturulmaya çalışılacaktır.

Süresiz HES kodunu sisteme girmeyen öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminden ders kaydı yapamayacak ve Riskli durumdaki öğrenciler yerleşkelere giriş yapamayacaktır.

Ayrıca Hayat Eve Sığar mobil uygulamasındaki HES Kod Ayarları menüsünde bulunan Aşı Durumu, Hastalık Durumu, Test Durumu seçeneklerine izin verilmesi gerekmektedir.